Snabbt

Hej bloggen !
Kollar bara in lite snabbt för vi ska sticka när som. Ska till halmstad och kommer sova där inatt.
Tömkörde Bellman idag och det gick super ! Eller, han stod lika mycket på bakbenen som han gick fram...hehe
Men i slutet gick han jätte fint ! tack Caroline för hjälpen !
Kunde inte heller blogga igår för jag var med Filippa och ville vara med henne så länge så möjligt, sen somna jag när hon stack ;)
Men igår så red jag ut på Bellman med Elsa, gick super ! Vi skritta för det mesta men i slutet trava vi också, såå himla mysigt !

Haha en gullig bild jag hitta på pappas data... Pigg ponny ja

2012,inom ridningen ;)

Tänkte skriva ett inlägg om året som varit, detta skriver jag idag (lördag) men kommer komma ut på måndag ;) 
2012, hur har det igentligen varit ? Detta år har varit riktigt roligt och har gjort massa saker, lika mycket tråkiga saker som roliga ! 
Har lämnat mina finaste hästar detta år ju, Dajm firade jag också 2 år med i sommras samt sluta jag på han i september. 
Hoppade en pay and jump också med han detta år, kommer ihåg hur glad han var :') 
 
 
 
Firade 100 år för ladan i stallet, en super mysig "fest" i stallet som höll på hela natten, alla sorters folk var där, åå så himla mysigt var det ! Har dock inga bilder från den dagen på datan ! 
 
 
I maj köpte vi vår lille bomb Phantomen som vi är så himla glada för, så himla fin är han, men farten gud springer i samma takt som storhästarna och han är en c-ponny på 135cm (tror jag?) Tyvärr är han lite feg inom hoppningen men vi tänar och tränar med han och han har faktikt hoppat ett hinder på 80cm (med mig) och 90 cm i löshoppning ;) Hoppade också en pay and jump med Phantomen rätt tidigt, det gick ju sådär.. fick typ lägga ner alla hinder för att vi skulle komma över, haha, såå sur var jag efteråt, hehe . Men Linn hon har hoppat några pay and jumps med han och han har gått igenom en 50cm bana felfritt, så det går frammåt :D
Bilden under här är från våran första P&Y ;) 
 Finingen !
 
 
 
Denna sommaren var jag också på Falsterbo horse show, var där på både onsdagen och söndagen, på onsdagen var jag där mest och kolla runt och kolla på när min föredetta ridlärares dotter hoppade hunting, men tyärr trilla hon av.... 
På söndagen köpte jag rätt mycket, en tröja,keps,2schabrak och något mer tror jag ;) 
Kollade också på när dom "största" ryttarna hoppade :) Men tyvärr har jag inga bilder på det heller....
 
När skolan börja hade jag inte mycket tid med Dajm kvar, kommar ihåg att jag sket fullständigt i skolan ibörjan för jag ville bara vara med Dajm, red långa runder med han och gjorde det han tyckte var kul, att vara i skogen, mådde också svin dåligt för att jag skulle lämna han, visste att han skulle tappa allt och efter att ridit han i 2år och nästan haft han som sin egen är det svårt att lämna han, nej usch det var riktigt jobbigt....  Men jag var för stor på han och vi hade inte pengarna till det..
En rätt bra skillnads bild^^ Eller något, men ni ser så himla mycket skillnad det är på han, den första bilden är vintern 2010 och den andra hösten 2012. Är så himla glad att jag fick rida Dajm och fick förvandla min åsikt till denna hästen från läskigste till den sin bästavän !
 
Som ni alla vet lämna jag ju också Kasmus, det var också en jobbig tid och det tog nästan ett halv år för mig att bestämma mig om jag ville ha kvar han eller inte... Men efter den sista tävlingen var jag helt knäckt och kände att det var dags, dags för en annan sorts ponny. Kasmus kom till en ny liten ägare som gillar han super mycket och det är jag glad över ! :)
Vår sista tur i skogen tillsammans :') 
Så fula men jag bjuder ;)
 
När Kasmus åkte kom Bellman, som jag faktiskt har höha förhoppningar om senare ! Bellman är en sjukt mysig häst med mycket energi och är så himla fin dressyren och har väldigt fin hopptäknink ! Har en super fin dressyr mamma och en super fin hopp pappa ;) Men som sagt fick ju han ont i ryggen efter 2veckor och så smörjde jag hans rygg och gick med han i 2veckor och nu 2veckor senare är han nästan helt frisk ! Helt överlycklig över detta :D
Bellmans helsyster ;)Bellmans pappa :) 
Har inga bilder på hans mamma, tyvärr :( 
 
En kort sammanfattning på året 2012 i både bilder och text.
Ha en riktigt mysig och rolig nyår :D
 

Bellmans rygg

Hej bloggen, hur är det med er ? :) Med mig är det bra, förutom att jag precis skrivit ett super långt inlägg och såklart raderar jag det, varför inte ? -_- Berättar allt snabbt och enkelt.
Dagen då, åkte runt halv 10 till saxtorp och var framme vid 10, fråga mig inte varför det tog så lång tid.....
När vi kom dit kände Marie igenom hela Bellman och när hon kände på ryggen reagera han inget, inte alls, sjönk inte ens ner med ryggen, knäpp häst.. Men Marie sa att det kan vara när vi känt på ryggen hemma hos oss har han vetat att det gör ont och då har han sjunkit ihop med rygg extra mycket. Men nu gjorde han inget vilket var riktigt skönt ! Hon kände också framme på bogarna och där hitta hon något, han har ont i en muskel vid bogen (kommer inte ihåg vad den heter) och han har fått ont i den för sadeln suttit för långt fram vilket betyder att han spänner sig och ja ni fattar ;) Så nu ska jag börja sätta igång han men långsamt, ska rida han i låg form, trav och skritt över bommar sen ska jag också tömköra han och longera han. Detta känns så himla bra och härligt, äntligen !
Skritta faktsikt Bellman idag, gick super bra och han tyckte det var kul att ha en ryttare på ryggen ;)

Gud, andra gången jag red han..

Bellman ❤


Ny start !

Hej bloggen, ett tag sen ? Kan man säga, japp !
Som ni märkt har jag inte varit inne på några dagar, allt har varit lite upp och ner, har varit med kompisar som stöttat mig genom saker och så har jag ju firat julafton men min släkt och familj, mammas sida detta år !
Har varit mycket i stallet, fixar Bellman varje dag, lägger mycket energi på det, vill verkligen få han frisk så jag kan börja rida, men det kan ta ett tag till ^^ Går med han varje dag och märker också att han börjat lyssna på mig bättre som är såå himla skönt för han hade ingen respekt alls när han kom till oss, gud första dagarna var ett helvete !
Och imorgon ska jag om mamma iväg på morgonen och kolla Bellmans rygg hos hans ägares dotter, hoppas hoppas det går bra !
Idag har Rebecca varit med mig och fotat mig och Bellman, våran första riktiga "foto dag" tillsammans :D Gick super bra och Bellman var på perfekt humör ! Bilder kommer sen :)
Sen så pratar jag också med en tjej som heter Tyra som ska fixa min design och sånt så bloggen blir fin !

Ni får nöja er med denna bild så länge ! :)

Hola

Hej bloggen 

Dagen har varit rätt lung i skolan och så, har gjort det vanliga i stallet och så lekte jag och Elsa med Bellman i ridhuset, märkte också att han tappat en sko, kul.. Annars mår han bra och ja ryggen.... 
Senare när jag kommit hem fråga Ina mig om jag och hon skulle till center syd så vi gick ner där men jag köpte inget, sen har jag faktiskt inget mer att skriva om dagen. 
Har faktiskt haft mina glasögon i en månad idag ;)

Lungn dag ❤

Hej bloggisen, hehe. Ja är på rätt flummigt humör, älskar livet ! 
Ja som ni märker kommer det inga inlägg från mobilen och kan säga att det inte kommer komma på ett tag för att denna telefonen jag har nu är så himla seg och ja jag pallar inte med den så jag försöker låta bli den så mycket så möjligt. Skolan var rätt lungt idag hade dans på gympan, träning inför torsdag då vi ska dansa med alla 7:or.. 
Sen på eftermiddagen kolla alla på volleyboll, 9:or mot lärare, rätt kul att titta på ;) Efter det kom Inas mamma och hämta oss och sen stack jag ner till stallet, fixa allt och sen massera jag Belle, det är lixom på 2 ställen som han har ont så man får massera in voltaren jätte noga där och sen smörjde jag in han med liniment på bogarna, han fick vila idag. Sen hade jag tänkt att rida i padocken med Phantomen för all snö är borta där men det rengna för mycket så jag red i ridhuset, träna mycket på galoppen från skitt och trav, super duktig var han ! :D 
Sen dess har jag bara varit hemma och tagit det lungt. 
Sommar hade jag inte tackat nej till nu när det är sånt här väder ! 

Dagen :)

Ja, jag tänkte att jag kunde skriva om dagen i ett annart inlägg för att det blev jätte mycket annars. Men dagen då ? Vakna vid 10, mamma väckte mig av att stå och glo på mig... 
Åt frukost lite senare och sen vid 11 stack jag ner till stallet. Mocka, tror seriöst jag aldrig varit så snabb på att mocka ! Vägde upp hö och blanda mat. Sen hämta jag Bellman och mammavisa mig hur och var jag skulle fixa Bellman så jag inte behöver hennes hjälp hela tiden ;) sen gick jag i ca 10 min med han i ridhuset, sen så vänta jag på att Elsa skulle bli klar i stallet så vi kunde hämta hästana och rida :) Vi fixa dom och sen gick vi ut i ridhuset, Phantomen var super duktig idag, ibörjan var han rätt stel i nacken men efter en stund släppte det och i galoppen var han såå fin ! Gick jätte bra och ökade och sakta av när jag ville, kunde till och med ta galopp från skritt, ha tränat super mycket med han om det för han har bara kastat sig i luften och bråkat när jag gjort det förr men nu var det helt perfekt ! :D 
Sen när jag hade fixat lite saker i stallet gick jag hem. Åt lite med mamma och sen gick jag in i duschen och tvätta håret och allt, sen fixa jag mig, föna och platta håret och ja massa saker ! Sen när jag var helt klar gick jag och mamma ner till stallet, och så skulle jag igentligen ha en klänning som jag skulle låna av Alice men den passa inte så jag fick ha vita ridbyxor + vit tjöja. Ni som inte har förstått hade vi "luciatåg" i stallet och jag skulle va tärna med Alice ;) När vi hade haft luciatåg så tog vi in hästana och sen hade vi mys i stora stallet med alla från stallet och några andra, riktigt kul och mysigt ! :) Sen gick jag hem med Ina och Felicia och nu har jag bara suttit hemma, ätit och klätt julgranen, mysig söndag ! :)
Några bilder från dagen:
Kläderna jag hade på mig idag, inte så bra bild men skit samma ;)
 
Denna bild på mig och Phantomen älskar jag ! 
 
 

Bla bla bla..

Hej bloggen, det var ett tag sen !:)
Har inte bloggat på några dagar, som ni har märkt hoppas ja ;)
Har bara inte haft tid,lust eller ork. Men kan säga att jag ska bättra mig, jag L O V A R !
Kan säga bara snabbt dagarna som jag inte bloggat på.
Torsdag :
Var jag i stallet och mamma sa till mig att Bellman hade fått "finnar" på ryggen så jag stack ner fixa allt och sen skulle Kicki kolla Bellmans rygg om dom sakerna och mamma var också där och när han gjorde det reagera han riktigt mycket och det betyder att han har ont i ryggen.... Jag pallar inte med mitt liv.... Så jag "massera finnarna" och sen släppte jag in han, vi kom överens om att jag bara ska skritta han barbacka och gå med han tills vi hittat ny sadel och ja allt sånt skit. Kom hem och skrev ett protokoll till svenskan i 2 timmar och sen orka jag inte gå in på datan så det blev inget där.
Fredag :
Fredag kom jag hem år lite sen och gick till stallet, fixa allt och lät Bellman vila. Kom hem, åt något och sen körde mamma mig till Hofterup och så träffa jag en som heter Anton där och sen var jag hos han till halv 12 tror jag, suprer kul i alla fall :)
Lördag:
En jobbig dag asså... Kommer ner till stallet och mockar rent till Bellman så nu är det super fint i boxen !:D
Sen gick jag ut till mamma i ridhuset och så bråka Phantomen bara med mamma så jag hoppa upp på han och då gick han som en klocka, super fin ! När jag skritta av Phantomen hämta mamma Bellman för vi skulle släppa han i ridhuset så han fick röra på sig lite. Jag tyckte att jag kunde skritta fram han så jag hoppa upp på han och så red jag ett halvt varm sen bara ställde han sig på bakbenen, jag kan lova att han stog rakt upp ! Blev först skit rädd men jag var med om detta förra året med Dajm så jag hoppa av han snabbt och gick fram till Matilda Felicia och Linn, jag bad Matilda hämta Kicki och Anna så dom kunde kolla hans rygg och när dom gjorde det blev han riktigt sur och börja sparka och försökte gå där ifrån... inget kul... Så han har riktigt riktigt ont i ryggen.... Så det jag får göra nu är att smörja han med voltaren och en annan salva varje dag och gå med han ca 10-15 min i 2 veckor och sen longera i ca 2veckor och sen tror jag vi får börja leta sadel eller bara skritta han barbacka... Puh trodde att jag skulle få en bra vinter men nej..... Sen när kom hem och satt på min telefon hade något hänt så man såg bara svart och inget annat så jag ska lämna in den och nu har jag mammas gamla htc, en av dom trögaste telefonerna jag haft....

Fin...
 
skriver om dagen i ett annat inlägg, så ni får nöja er med denna fina bild...

Hej bloggen !♥

Blogga ju inte igår för att jag inte kallade och så.. Men det hände inget speciellt här hos mig förutom att mamma ringde mig när jag var hemma och sa att han rider Bellman så jag inte behövde tänka på hästen idag !
Istället städa jag faktiskt mitt rum.. Det var så himla stökigt av alls mina kläder som låg överallt ! Sen i slutet gick jag igenom min garderob och tog bror lite kläder och la allt i ordning, så nu är det fint på mitt rum igen !:)
Efter det var det bara att plugga, pluggade spanska glosor men det är rätt enkla glosor så det var inga problem med det ! sen under kvällen gjorde jag inget speciellt, bara tog det lungt !


Dagens kläder !



Tröja : Ingen aning
Byxor : Cubus
Hår : Bara uppatt, inget specielt

Kommer inte på något att skriva här uppe...

Så ni får läsa här istället. Om jag bara hade kunnat blogga från telefonen hade jag gjort det men blogg.se's app funkar inte... Så ni får en uppdatering om dagen här och nu ! 
Var i skolan som vanligt, hade svenska och ska ha läst ut en bok tills på fredag och har massa sidor kvar, känns bra ! Efter skolan försökte jag cykla hem men det gick inte så för det mesta fick jag gå...Ibland hatar jag bara detta väder men för det mesta älskar jag det ! Gick till stallet snabbt som fan, fixa allt till båda ponnysarna och sen gick jag hem, fixa mig lite sen kom pappa och hämta mig och vi körde till JB, Linns skola och kolla på något, dom hade något upptradande, kul och där var Matilda också så jag var med henne. Känner mig helt mobbad där för det känns som jag knappt känner någon..HAHA. Efter det har jag bara varit hemma och tagit det lungt bara !:) 
 
 
Min finaste !

Dagen.

Hejsan alla ! :)
Har inte bloggat idag, har inte haft tid, ovanligt ? Hehe kanske inte ;) 
Idag har varit en sjukt dag igentligen om man tänker efter... Kommer ner till stallet och får veta att Phantomen hade blivit biten under ögat idag så det bara runnit blod från huvudet, det var i hela krubban, boxen, på hans ben och utanför... Bellman, ibland kan man undra vad han gör... hehe.. Men det var inget allvarligt Elsa och Karin hade fixat det och det var inget djupt, tack och lov för det ! Efter jag fick veta det fixa jag allt och snön bara öste ner hela tiden... När jag gick hem gick jag in till Bellman i hans hage för att säga hej till min bebis, han blev överlycklig och jag lyssna på musik i mina hörlurar så han tyckte det var kul att bita i dom så dem gick i 2 delar....Tack Bellman känner kärleken verkligen ! Gick hem (som vanligt) och kommer hem och får veta att typ ingen skulle komma på mitt "kalas" så dom enda som kom var min mormor,Ronny,Farfar och en familj ! Men det var endå rätt mysigt, sen var Linns kompis också här !:) Det jag fick var en navelpircing av Linns kompis, så gulligt ! Pengar och lite annat !:) 
Jo och sen igår kväll var jag med Rebecca och vi hade såå himla mysigt hela kvällen, kolla på film och åt lite och drack lite, jättebra slut på ens födelsedag ! :) Jag älskar dig riktigt mycket Rebecca ! <3
 
Bättre bild på navelpircingen !:)

Min dag idag !♥

Hej allihopa !
Som sagt är det min födelsedag och jag kan äntligen säga att jag är 13 :D Igår var jag i hofterup och träffa en, det var super kul och var där till halv 12 tror jag det blev ;) När jag kom hem gick jag och la mig så jag inte var vaken efter 12 ;)
Idag har jag blivit uppvaktad av mamma och pappa på morgonen fick pengar och peppekaker ;) Efter det stack jag till stallet och fixa allt red Bellman en liten stund för jag frös typ ihjäl kunde knappt röra mig... efter det gick jag hem fixa mig allt hemma och sen gick jag till center syd och där var mamma. Vi gick till en som heter Jennifer och tog min pircing :D Super nöjd med den och det gick rätt snabbt !:D









Hejsan svejsan :)

Hej bloggen, ovanligt att jag skriver på kvällen ? ;) Haha, är faktiskt klar med läxan för jag var så duktig och börja med den igår så det gick snabbt idag ! :D
Idag var det nog den bästa skoldagen ever, inga lektioner som var "jobbiga" behövde bara sitta och lyssna ! 
Efter skolan cykla jag hem och åt något snabbt och gick in på mitt rum och insåg att jag hade fått en ny säng :') Super glad för jag har haft problem med min rygg för min förra säng inte var bra.... Seriöst så är det nog den skönaste sängen jag fått och stösta ;) I stallet hade jag ingen lust för att rida + jag hade läxor så det blev faktiskt ingen ridning idag, gick hem och duscha och nu sitter jag här i min nya säng och lyssnar på musik, älskar livet och snart blir jag tonåring ! :D
 
Mina fina muppar fick stå för bilden idag, älskar er !

6 december.

Det betyder att jag fyller år om 2 dagar !:D Blir äntligen 13år, äntligen !
Nog om det, hann inte logga igår ,för jag hade bara inte tid ;) igår i stället blev det en lång dag, jag skulle rida båda hästarna så jag kom nog hem vid 7.. först red jag Hellman och han hade damp, i skritten var det enda som gick, trav och galopp kunde jag glömma, han hoppa bara runt och lekte pajas... Efter det var det Phantomens tur och han var piggare än piggast... Spritt gick bra trav gick bra men det kändes som han halta så jag hoppa av och kolla om han halta men det fjotfe han inte, så han fick springa av sig i ridhuset och det tyckte han var super kul !:) Idag slutat jag kl 3 och efter det blir det rida sen hem och göra läxa....


Tjänna !

Hej bloggen, hur är det med er ? Med mig är det bra ! :D
SItter med läxa, som vanlig ?!, och så med musik i öronen, har ALLTID det när jag jobbar hemma och får ha det i skolan, kopplar av och kan konsetrera mig bättre !
Dagen då ? Hmm kom hem åt och gick ner till stallet, kunde inte cykla för det är svinhalt på vägarna och jag vill verkligen inte skada mig ! Kom ner och tog in Bellman för han skulle bli skodd, så himla skönt för nu har han också  snösulor :) Släppte han i ridhuset idag och satan vad han sprang, hela tiden fick inte stopp på han och ibland trodde jag att han skulle gå omkull... Glad var han i allafall. Måste jag stänga ner nu....
Saknar dig så himla mycket !

inte bloggat

Sen i söndags, jag har inte haft tid att logga in här eller något.....Kan säga det snabbt som ni har "missat". I söndags var jag med Ina vi fotade och var på center syd. Igår var jag i skolan (som vanligt) jag och Ina cykla hem och sen stack jag ner till stallet fixade allt och sen red jag i ridhuset, Bellman var riktigt taggad och ville inget annat än att stå på stället och hoppa brunt eller springa.. Men tillslut fixa jag det och fick till en jätte fin galopp !:)


det var så fint i skogen i söndags !

Bilder från idag :)


Mina älsklingar ♥












Jag älskar er och saknar er ♥ en vecka utan Kasmus och en jävla massa dagar utan Dajm ♥

Dagen.

Är inne på pappas och mammas data nu för jag skulle kolla på ett täcke så jag smiter in här och skriver :)
Ska snart hoppa in i duschen och sen ska jag och pappa till hööks och köpa några saker och sem ska jag till Emporia med pappas moster :) Kommer bli kul !
 

RSS 2.0