VARFÖR ?

Denna frågan har jag också ställt mig många gånger om varför jag köpte Kasmus varför just han ?, dock ångrar jag inte det, och den största frågan , varför göra detta som jag gör nu, lämnar ut på Kasmus på foder ? 
Jag har tänk på detta hur länge som helst om jag skulle göra detta eller inte, mamma också, hela familjen. 
Men när mamma har frågat mig för har det blivit ett stort NEJ absolut inte, sälja Kasmus, tror du på det själv ? Har gråit varje gång när frågan kommit, men efter söndagens "tävling" kännde jag "detta är inte lönt längre, Kasmus gillar det inte, han vill inte vara ute och tävla, han vill vara ute i skogen och luffsa runt men en ryttare som inte kräver så himla mycket". Medans jag vill det, jag vill vara ute på tävlingar och ha en häst som är mer "för tävlingar".
Men när vi letade efter en häst till mig, vad var jag ute efter då ? Var jag ute efter en häst jag kunde tävla eller ha kul med i skogen ? Ska jag vara ärlig, jag var ute efter en häst att ha kul med i skogen ! DÅ ville jag inte ut på tävlingar absolut inte ! Och jag kommer ihåg när vi varit och provred Kasmus att dom sa att han inte var en häst för att tävla på, och va tänkte, nej Moa är inte den tjejen som vill tävla, jag var super glad, lixom jag skulle få min första egna häst, min drömm hade gått i uppfyllelse ! Jag, min lillayster och mamma älska han, han var perfekt ! Mamma kunde rida han, dressyr träna, Linn kunde rida han och jag kunde hoppa med han och gjöra det jag ville ! 
Kasmus var min älskade, och är det fortfarande ! Han är så himla underbar, detta beslut har tagit tid för mig, jag har fått sitta dagar och tänka på detta, om jag skulle stanna på detta jag gjode idag eller sälja/foder ? 
Har pratat med massa folk, har blivit lika glad när jag läst vad dom skrivit till mig, har till och med gråtit när dom/ni skrivit till mig ! Många av mina kompisar har varit med mig och träffat Kasmus och alla gillar han ! Han är en häst som inte vill göra sin ryttare ledsen eller göra henne/han illa han tänker inte bara på sig själv ! Har också prata med Kasmus förra ägare och förstår mig ! Men en sak gör mig rädd och det är att redan 3mejlat/ringt om han, redan på lördag kommer första, såklart är jag rädd och ledsen om detta gick såhär snabbt ! Lördag kommer vara en jobbig dag. SKriver detta för att jag vill att ni som inte har "förstått" än ska förstå mig ! 
 
Åå alla bilder <3
 

Okej.

Okej, nu är det såhär att jag inte har bloggat på ett tag för att jag ar mått så himla dåligt, allt har bara varit piss, tur att familj och vänner finns, varför har jag mått dåligt ? Går inte in på detaljer men det är såhär vi ska sälja Kasmus, eller rätta sagt lämna ut på foder, känner att detta beslut är på ett sätt det värsta jag gjort i mitt liv men endå ett av dom bästa. kommer skriva ett inlägg om detta sen så skriver inte mer här, Vad har jag gjort mer dessa dagarna då ? Jag har varit och kollat på bio med Rebecca, varit i stallet och sen gjorde jag en sak igår som var super kul men det kommer jag inte berätta ;)
Idag ska jag rida Kasmus och sen va med Rebecca, vi kommer fota någon stans i skogen, hehe :)
Ska äta frukost nu så måste gå, hejdå. 
Min älskade <3

Svar på frågorna !:)

 
Okej, svarar på frågorna nu för det verkar inte vara några fler som vill så ja, det blev 7-8 men skit samma.
 
Någon random : Vem är din/dina bästavän/bästavänner? Och varför är de dina bästa vänner?
Svar: Mina bästavänner är Rebecca Ahlgren,Filippa Wallin Wieloch och Matilda Kihlbert.
Varför dom är mina bästavänner ? JO för dom är vid min sida dag in dag ut, finns alltid för mig och jag känner mig trygg hos dom ! Älskar er ! 
 
Rebecca :1 :Asså hur kommer du att klara dig att inte platta ditt hår så mycket, jag vet hur mycket du klagar när du har en liten lock?
Gillar du någon just nu? ;)<3 
3:Och Moa varför är du så perfekt? :* <3
Svar: 1:Jadu det kan man undra sig, jag får stå ut....
2: Gillar och gillar...
3:Aww du är för söt Rebecca ! <3
 

Thea : 1: Vad är det högsta du hoppat med Kasmus ? :)
2:Vilken är din favorit klädes affär?!
3:Brukar du ha halsband/armband på dig?! :)<3
 Svar: 1: 1,10 :)
2: Har massa olika !
3: Nej det brukar jag inte ;)<3
 

Matilda: Vad tycker du om mig ?? Matilda. ❤
Svar: Matilda jag älskar dig ! 
 

Julia: 1: vad gillar du hos hästar ? 
2: Hur många/vilka hästar har du ridit genom åren ?
Svar: 1: Att dom inte bara bryr sig om sig själva, dom bryr sig också om ryttaren !
2:Åå, dom jag "kommer ihåg och har mest minnen med" är Felix,Mimmi,Dajm,Mippe,Kasmus och Phantomen, såklart har jag ridit massa mer hästar ! 
 

fridaduvet: 1.Vad tycker du om vår klass ? 7b. 
2.Vem är snyggast i vår klass av killarna? 7b 
3.vad tycker du om vår lärare? göran.
Svara: Jag gillar våran klass jätte mycket ! 
2: Dom som känner mig bra vet det och det räcker ;)
3: Haha jadu, sådär..... 
 

Det var dom frågorna, inte alls många men ja... :)
Detta hade man inte sagt nej till ! 
 
 
 

Pallar inte blogga..

Just nu har jag massa tankar i huvudet, allt bara snurrar vet inte vad jag ska göra som är bäst eller ja..... just nu pallar jag inte blogga, så ja kommer kanske något inlägg då och då men ja vi får se när jag får tillbaka min lust (hoppas det kommer snart) Kan säga att jag hoppa en Pay & Jump med Kasmus det gick som det gick.... ja Kasmus är inte den bästa tävlingshästen så ja...
 
Älskar dig !

Godmorgon godmorgon :)

Godmorgon bloggen :)
Nu har jag tid över att skriva här (nu när jag inte plattar mitt hår längre så har jag mycket tid över). Har ätit frukost och väntar bara på att Ina och Felica ska komma !
Och kag kan också säga att Ina fyller år idag så ja, GRATTIS INA :D


Hej, jag lever !

Shit asså dessa två dagar har nästan varit hemska !!
I onsdags blogga jag ju inte på kvällen och igår blogga jag inget alls... 
Men jag har faktiskt inte hunnit..... Har haft läxa hela kvällarna.... har typ bara kunnat titta in på bloggen.
Under dessa två dagarna har det inte häst så mycket, eller jo jag klippte mitt hår i onsdags.... Kan säga att mitt hår känns riksigt KORT ! Tror inte jag har haft det såhär kort på några år... Mitt hår var så slitet så jag var tvungen.... MEN nu har jag betstämt att jag ska inte platta håret lika mycket och vara riktigt försiktig med det.. hoppas det går.. Vill verkligen inte ha det så här kort som det är nu... Aja det är bara mitt fel så jag har ju ingen att skylla på precis... 
MEN vad har jag gjort idag då ? Jo, jag har varit i skolan sluta kl 3 stack hem och Annie följde med, när vi kom hem tog vi på oss stallkläder och sen gick ner till stallet. Red för Vicki idag och det känndes faktiskt bra ! Kasmus var lika stark med det gick. Stack hem efter stallet och bara tagit det lungt. Imorgon kommer jasg sova hos Annie i hofterup så uppdatering kanske inte blir så jätte bra men ja vi får se :D 
Bilderna från idag :
Åå vad han är fin ! Vet att det är skit fult med strumpan men den gled upp...
 
HAHAHAH så fula !
 
 

Frågestund !

Okej, känner för att ha en frågestund, kommer svara på dom om jag får mer än 10frågor :)
Bara fråga på, ska försöka svara på alla :D
är inne på pappas data så tog någon bild från sommras, på mig och Dajm 
Glöm inte att skriva frågorna här :)

Hemma nu! :D

Hej mina bloggläsare !:)
Nu sitter jag inne på mitt rum och lyssnar på musik, väntar på att min lillasyster ska äta klart... Tyvärr blev det inget med Annir idag för jag skulle tydligen klippa mig... fick veta att jag skulle det efter skolan så jag var smått stressad kan jag säga ;)
Ska ner till stallet sen och får se om jag ska rida idag.....
Jo jag vill också tacka Rebecca som jag fick beats hörlurarar av så jävla snäll är du! Älskar dom!

kommer inte på någon rubrik...

Hej alla!
Just nu sitter jag på min trappa här hemma och väntar på att Felicia och Ina ska komma (ovanligt?).
Idag slutar jag också halv 4 efter skolan ska Annie följa med mig hem och få rida på Kasmus. kommer bli super kul :D
Just nu har jag inte så mycket mer att skriva så ni får ha det så bra så länge :D

Hej hej hej :D

Hej bloggen hur är det med er ?? 
Med mig är det bra !:D
 
Idag så sluta vi 40min tidigare än vi skulle för vi hade inget att göra på lektionen^^ Super skönt !
Efter skolan cykla jag hem åt något och sen stack ner till stallet, mocka vägde upp hö blanda mat & mineraler och prata med alla stallkompisar. Lite senare tog jag in Kasmus med Elsa, vi lät dom äta lite och sen borsta vi dom och mös med dom och sen red, träna på det som jag gör för Vicki och det gick sådär, Kasmus är sjukligt stark.....
Efter stallet fixa jag det sista och sen cykla hem, åt och nu sitter jag här ! 
Kom på att jag har tagit fel häfte i skolan så jag tog något NO häfte istället för hemkunskap... Får komma på någon lösning...
Ha det bra alla, ska fixa det med hemkunskapen nu så jag kan något tills på onsdag i alla fall.. 
Min fina katt !

GODMORGON :D

Godmorgon bloggen, hur är det med er ? Med mig är det bra! :D
Har fixat mig nu och väntar på att Felicia och Ina kommer sen drar jag till skolan och är där till halv 4 sen blir det att rida Kasmus, ska träna på det jag gjorde med Vicki i lördags! ha det bra :D


Vem är jag ? Vem är Dajm ? Kasmus och Phantomen vem är dom ?

Jadu, dessa frågor kan man tänka på om man inte vet ? Haha.
Ja nu hade jag tänkt skriva om mig,Dajm,Pahtomen, kasmus, ja vem är vi/dom ?
Kan börja vem jag är:
 
Jag, Moa Lundberg som jag heter är en tjej som är 12år, ska bli 13 detta år. Jag fyller år den 8december alldeles för sent.... Men jag får lida ! Jag bor i ett hus i skogen i löddeköpinge. Med min familj, mamma/Nina pappa/Mikael lillasyster/Linn och katt/Lucy. Jag har också 2hästar i ett stall 2min bort, riktigt skönt !
Jag går på en skola som heter tolvåkerskolan där går 7-9.
På min fridit är jag med mina kompisar och hästar ! 
Dom vänner som är närmast mig är Matilda,Filippa och Rebecca, det är dom som vet alla mina hemligheter, det är dom som betyer mest för mig det är dom jag kan vara mig själv ! 
Matilda
Rebecca
Filippa
Sen har jag massa andra underbara kompisar !
 
 
Om mina hästar ? 
 
Ja då undrar ni säkert vem dom är ? För jag skriver ju mest om 2stycker, Phantomen och Kasmus. 
Jo det är så här Dajm är en liten b-ponny på 122cm och är gottlandsruss, en ponny jag låna i två år, 2010-2012. Jag sluta på han förra månaden, snart 2månader sen.. Saknar honom riktigt mycket kan jag säga ! Dajm har nästan lärt mig allt det jag kan ! En riktig kompis ! Jag saknar honom så otroligt mycket men jag har sån himla tur att jag får rida han när jag vill, te.x idag ! 
MEN jag kan tyvärr inte utvekla mig mer på han och jag är för lång... 
En av första gångerna jag red han... 
Till sista
 
Kasmus, vem är det ? 
Kasmus är min underbara D-ponny på 147cm, kasmus är en blandning av oldenburger,pinto och fjordning, sjukt blandning jag vet.. Kasmus är 10 år. Är både duktigt i hoppning och dressyr, men jag är mer hoppmäniska så det blir såklart mer hoppning än dressyr... Kasmus är riktigt fin i sin kropp just nu, men har fortafande mycket kvar, men asså Kasmus har gått ner så himla mycket sen vi köpte han ch det är possitivt, för när vi köpte han var han så himla överviktigt ! Han blev inte riden och om han blev det var det 1gång/veckan, han gick själv i en hage och fick hö hela tiden = TJOCK !
Jag och min mamma har jobbat så jävla mycket med han och jag är så himla glad för att vi aldrig gav upp för nu är hon såå fin ! Kasmus har vi haft i ca 1 1/2 år, 
När vi provred han....

Till nu.
 
Och då har vi bara Phantomen kvar !
Min lilla vita c-ponny ! 
Phantomen är en arab och welsh på 19år (som man inte kan tro) Phantomen är helt sjuk ibland, om han inte blir riden en dag så får han en sådan överskottsenergi så han kan gå baklänges och på sidan när man rider ut, eller bara springa i padocken.... Han är rädd för allt och är en dressyrhärst MEN är riktigt duktig på att hoppa ! Vi har haft han i ett half år snart och han har förendrats så himla mycket, han har gått ifån att knappt gå över en bomm till att hoppa 80cm hinder. Vilket är riktigt bra för han ! 
Just nu är vi på pay and jumps med han för vi ska kunna komma igenom en bana med han och senast vi var iväg hoppa han en 40cm bana felfri, jag kan säga att jag var helt chokad när han var klar ! 
 
Ja det var ett rätt flummigt inlägg om mitt liv och om ni har några frågor är det bara att fråga ! 
 

Höstbilder med lillasyster !

Nu kommer bilderna från igår :D
  
 
Min lillasyster^^


Förlåt..

Säger bara förlåt att ag inte har bloggat igår... Hela dagen var full hela tiden ^^
Jag kan säga nu från början att bolgg.se inte funka igår så det var också därför. 
Men träningen, hur gick den då ? 
Jo den gick lite sådär kan man säga, först börja det med att jag kom ut lite för sent, såklart.. Men det gjorde inget så jag skritta fram medan Vicki tog fram hinder, böjde han och värmde upp han ! Kasmus är så jävla stark när han inte har den största lusten att göra saker, som te.x dressyr, såklart.. Så han var stark igenom hela passet, så jag fick jobba som en dåre = massa träningsvärk i axlarna och armarna. Men vi träna mycket på att få han böd utåt för det har han rätt svårt för, så det var typ det vi gjorde nästan hela passet i skritt,trav & galopp. När vi var klara med det var kasmus helt slut och genom blöt så det blev inte så mycket hoppning, men vi hoppa ett kryss på diagenalen (stav?) hoppa i trav och sen landa i rätt galopp, sen gjorde vi det till ett räcke. Sen hoppa vi en linje med först ett räcke 4-5galopp språng och sen en oxer. Det känndes jätte bra i slutet ! Hela jag och Kasmus var genom blöta överallt när vi var klara men det känns super bra nu efter allt ! Sen på dagen fotade min lillasyster mig och jag henne, först med min kamera och sen med pappas kamera ! Åå är helt förelskad i pappas kamera kan jag säga ! 
Sen på kvällen va jag med Rebecca och Filippa, vi bara sat och prata om allt möjligt, riktigt mysigt ! 
Hade tänkt att skriva om mig och mina hästar lite senare om jag hinner och pallar, har ju inte gjort det än ? 
Bilderna på mig och Kasmus kommer nu och sen kommer bilderna på mig och Linn (lillasyster) senare :) 
 
Blev så himla varm så jag kunde rida i kortarmad, sjukt det är lixom oktober ?

Hemma !

Åå äntligen är jag hemma ! 
Har varit i stallet och fixat allt och varit hos vetrinären med Phantomen, ju. det gick jätte bra hos tandläkaren, det var inget fel på hans tänder, sån tur ! 
När vi kom hem så fixa jag kasmus saker och sen gick jag hem, duscha och nu sitter jag här svin hungrig ! 
Och nu ska jag iväg igen, haha, fullt upp hela tiden ;) Imorgon ska jag hoppträna med kasmus, hoppas det går bättre än förra gången.... Men nu måste jag sticka igen, skriver mer imorgon !:)

Hemma !"

 

Mot veterinären!

nu är jag påväg till veterinären med lille Phantomen, han var så duktig att gå in i transporten, detta va tredje gången vi lasta han och han gick rätt in!






Morgon

Godmorgon bloggen! :D
Sitter och väntar på att Felica ska komma så vi kan cykla till skolan, idag kommer jag sluta en halvtimme tidigare för vi ska till tandläkaren med han, slipper halva bild lektonen :D
sen på kvällen ska jag och min familj iväg.


ÄNTLIGEN :D

Äntligen är jag klar med min läxa, har suttit med det i 2timmar.... 
Så NU har jag tid med att sitta vid datan och ta det lungt :D
Ja nu måste jag skriva om dagen igår och idag men jag klara det ;)
Jo igår så sluta jag 20 över 3 cykla hem och åt något sen stack jag till stallet, fixa det som behövdes och ja tog det lungt. Tog in Dajm och fixa han, mös med han och sånt ! Sen red jag och en som heter Anna ut, red faktiskt en riktigt mysig runda ! Dajm tyckte det var rätt jobbigt i början att jobba och sånt med det släppte efter ett tag, duktig kille ! När vi kom tillbaka så tog jag några foton på han och sen släppte in han i boxen stack hem och sen gjorde mina läxor. Ja det var går dagen det :D 
Idag sluta jag kvart i 3, en kvart tidigare än vi skulle... Men jag var endå tvungen att sitta och vänta på Annie och Monique för dom skulle hem med mig + Rebecca och Filippa ! Vi cykla hem till mig gjorde lite läxa. Rebecca och Filippa stack hem när jag skulle till stallet så dom kunde tyvärr inte följa med, men Annie och Monique gjorde det, dom fick till och med rida och det tyckte dom var super kul ! Haha har nog aldrig skrattat så mycket som när Monique galoppera med Kasmus :') Vid 6 tiden åkte Annie hem sen vid 7 tiden körde vi hem Monique, sen dess har jag suttit med min läxa... Blev ett rätt flumsit inlägg men mamma står och håller på med mig att stänga av datan så får göra det nu, bye ! 

Dajm 2 <3

Underbar !

Tyvärr

hinner inte att lägga ut dom bilderna och skriva om dagen idag, hade grymt mycket läxor.... men ni går en bild från dagen i alla fall! :)


pluggar



Sitter fortfarande och pluggar + pratar med Rebecca på Skype, bye ;)

På hästen!

just nu sitter jag uppe på hästen och det är undrebara Dajm :D
Skriver mer sen när jag gjort min hemska läxa... Kan säga att det gick super att rida idag han är helt undrebar ! blir alltid lika lycklig när jag rider han!



Denna bild väcker så många minnen!

Godmorgon !

Nu har jag precis fixat mig och helt klar, väntar bara på att Ina och Felicia ska komma så vi kan cykla till skolan!
Idag så efter skolan ska jag rida mon underbara Dajm, har inte ridit han på jättelänge så der ska bli super kul!
Jag har laddat min kamera så det kommer nog också några bilder ikväll.
så här ser jag ut idag!
Ha det bra :)

Oct. 16, 2012


Ny blogg :)

Hejnu har jag skaffat en ny blogg :)
Här kommer jag skriva om mitt liv som handlar om alla mina underbara kompisar och skolan och mina 2 hästar och ja om allt möjligt ! 
Just nu är bloggen sjukt ful men jag kommer snart fixa den (förhoppningsvis) ;)
Ni får ha det bra sålänge ialla fall ! 
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0